امروزه افراد زیادی به استریمینگ یا تماشای استریمینگ به نحو‌های مختلف مشغول هستند. اما مفهوم استریمینگ با منظور اکثریت افراد از استریمینگ مقداری تفاوت دارد. در این مطلب با مفهوم این که استریمینگ چیست و به چه معناست به طور کامل آشنا می‌شویم.

استریمینگ چیست؟

استریمینگ چیست

استریمینگ (Streaming) به معنای انتقال اطلاعات ویدئویی (ارسال یا دریافت) به کمک اینترنت به صورت همزمان است؛ درست مانند پخش زنده تلویزیون. استریمینگ را می‌توان به معنای پخش زنده محتوای ویدئویی در اینترنت دانست.

این محتوای ویدئویی می‌تواند توسط هر شخصی ساخته شود و در هر زمانی هم پخش شود. این که شما یک فیلم سینمایی یا یک قسمت یک سریال را به صورت پخش آنلاین مشاهده می‌کنید، خود یک نوع از استریمینگ است؛ این که یک برنامه تلویزیونی در حال پخش در اینترنت را نیز به صورت زنده تماشا کنید هم استریمینگ است.

اما این معنی استریمینگ است و منظور اکثر افراد در استفاده از این کلمه چیزی است که مقداری تفاوت دارد.

منظور از استریمینگ چیست؟

ممکن است شنیده باشید که دوستانتان در حال تماشای استریمینگ هستند و یا در حال استریم کردن هستند، این به چه معناست؟

منظور از استریمینگ در اینجا همان پخش زنده ویدئو در اینترنت است که نه یک شبکه یا برنامه تلویزیونی، بلکه یک شخص به صورت شخصی در حال پخش زنده و نمایش اتفاقات مختلفی است.

این شخص ممکن است خود در حال انجام بازی باشد و به صورت همزمان نیز تصویری از خود و بازی خود را در دنیای اینترنت به صورت زنده پخش کند و در پلتفرم‌های استریمینگ در اختیار دیگران نیز قرار دهد.

ممکن است یک هنرمند در حال استریمینگ کردن نواختن ساز موسیقی و یا نقاشی روی بوم باشد، هر موضوع و هر کاری که ممکن است دیگران به آن موضوع علاقه‌مند باشند را می‌توان به صورت زنده و اینترنتی استریم کرد تا دیگران به تماشای آن بنشینند و حتی با فرد استریم کننده از طریق چت زنده در ارتباط باشند.

این کار می‌تواند علاقه‌مندان به یک موضوع خاص را دور هم جمع کند تا در کنار یکدیگر از این موضوع لذت ببرند.

حتی موضوع استریمینگ شما می‌تواند موضوعی مرتبط با بازارهای مالی و تحلیل زنده آن‌ها باشد، درست مانند یک برنامه تلویزیونی که با در ارتباط بودن با افراد در حال تماشای برنامه شما پویا می‌شود.

حتی می‌تواند به سادگی نشستن یک درامر در جلوی درام‌های خود با جوراب‌های رنگی و درام زدن به ریتم آهنگ‌های درخواستی افراد چت باشد. دنیای استریمینگ و محتوایی که می‌توانید در آن به اشتراک و پخش بگذارید نامحدود است و هرآنچه شما از آن لذت می‌برید، قطعا افراد دیگری نیز وجود دارند که از تماشای آن لذت ببرند.

چرا استریمینگ می‌کنند؟

استریمینگ انجام کارهای مختلف توسط افراد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، شما می‌توانید برای آموزش یک موضوع خاص به افرادی که به این موضوع علاقه‌مندند استریمینگ بگذارید، مانند یک جلسه ویدئو کنفرانس همگانی که هر کس می‌تواند در آن شرکت کند.

اما دلیل اصلی که افراد استریمینگ می‌کنند کسب درآمد است. شما به روش‌های مختلفی می‌توانید از استریمینگ کسب درآمد کنید.

اگر شما تعداد بازدید کنندگان خوبی داشته باشید برندهایی که به تولید محصولات در موضوع متناسب با موضوع استریمینگ شما می‌پردازند می‌توانند اسپانسر شما شوند و به شما پول یا از محصولات خود را بدهند تا برای آن‌ها تبلیغات انجام دهید.

روش دیگر برای کسب درآمد از استریمینگ می‌تواند دریافت ورودی بابت تماشای استریمینگ شما باشد. به این نحو که افراد برای تماشای استریمینگ شما نیاز باشد تا مبلغی را به عنوان اشتراک ماهیانه یا سالیانه به شما پرداخت کنند تا بتوانند محتوای شما را تماشا کنند.

در نهایت روش آخر واریز کردن مستقیم پول توسط بینندگان به شما به صورت حمایت مالی یا Donation است. می‌توانید این قسمت را در اختیار افراد قرار دهید تا در صورتی که خودشان تصمیم بگیرند برای شما مبلغی را دونیت کنند یا کاری که بیشتر استریمرها انجام می‌دهند این است که رباتی را قرار می‌دهند تا در صورت دریافت دونیشن به همراه متن در طول استریم متن آن‌ها را در استریم بخواند و درخواست آن‌ها را به صورت صوتی اعلام کند.

چگونه استریمر شویم؟

برای این که استریمر شوید و به استریمینگ بپردازید در ابتدا نیاز دارید تا موضوعی را انتخاب کنید تا به استریم محتوای مربوط به آن بپردازید.

امروزه بسیاری از افراد علاقه‌مند به استریم بازی خود هستند که با توجه به این که بازی‌های فراوانی برای استریم شدن وجود دارند و هر کس نیز بازی‌های خاصی را انجام می‌دهد و بینندگان مختص به خودش را دارد ایده مناسبی است، اما سعی کنید تا در این زمینه خلاق باشید و استریمینگ با محتوای ویژه و خاصی را برای بینندگان آن موضوع ایجاد کنید.

اگر موضوع خود را انتخاب کرده‌اید، نیاز به تجهیزاتی برای استریمینگ دارید.

در ابتدا باید تصمیم بگیرید که در کدام می‌خواهید استریم کنید؟ پلتفرم‌های داخلی و خارجی فراوانی برای انجام این کار وجود دارند، آپارات، یوتیوب، Discord، Twitch و… تعدادی از آن‌ها هستند.

سپس نیاز دارید تا با یک نرم‌افزار مرتبط تصویری که می‌خواهید به نمایش بگذارید را ایجاد کنید. یک پلتفرم که تصویر یا تصاویر شما از دوربین، صفحه نمایش و… را در قابل یک ویدئو با سلیقه و طراحی خودتان ایجاد کند و تصویر نهایی از طریق این برنامه به پلتفرم‌های استریمینگ مخابره شود.

یک نرم‌افزار کاربردی در این زمینه نرم‌افزار OBS است که در مطلب نحوه کار با OBS به توضیح کاربری و قابلیت‌های ابتدایی و ساده این نرم‌افزار و نحوه ایجاد فید ویدئو و اتصال آن به پلتفرم استریمینگ مورد نظر شما پرداخته‌ایم.

اگر استریمینگ شما از کاری است که در کامپیوتر انجام می‌دهید، مانند بازی، نیازی ندارید که تصویر خودتان را نمایش دهید و می‌توانید تصویر بازی‌تان را نمایش دهید و از طریق میکروفون با افرادی که در حال تماشای بازی شما هستند در ارتباط باشید.

اما اگر در حال انجام کار عملی هستید، نیاز به یک دوربین برای فیلبرداری از خودتان دارید تا کار خود را به نمایش بگذارید.

برای انجام این کار استفاده از وبکم های مناسب توصیه می‌شود. وبکم وظیفه مختبره تصویر شما یا کاری که در حال انجام آن هستید را به کامپیوتر و سپس از طریق نرم‌افزار به اینترنت دارد. یکی از بهترین وبکم ها برای استریمینگ وبکم لاجیتک StreamCam است که کیفیت تصویر و ویدئوی بسیار خوبی دارد و می‌تواند با رزولوشن Full-HD و فریم ریت 60fps برای شما فیلمبرداری کند.

یک وبکم می‌تواند وظیفه صدابرداری را نیز توسط میکروفون‌های داخلی خود برای شما انجام دهد؛ اما توصیه می‌کنیم تا از یک میکروفون USB با کیفیت مانند میکروفون‌های USB برند BLUE استفاده کنید.

استفاده از میکروفون‌های حرفه‌ای‌تر نیازمند تجهیزات اضافه‌تری مانند یک دسکتاپ هستند، اما یک میکروفون USB با یک کابل USB به کامپیوتر شما متصل می‌شود و امکان صدابرداری با کیفیت بسیار بالاتر از میمروفون داخلی لپ تاپ یا وبکم را به شما می‌دهد.

نکته بعدی فضاسازی و ایجاد یک تصویر لذت‌بخش برای تماشای بیننده است، این کار را می‌توانید با فضاسازی اتاق خود انجام دهید و یا با پرده سبز و یا استفاده از پرده‌سبز مجازی بکگراند خود را تغییر دهید. انجام کار اول ارزش بسیار بیشتری برای بیننده خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *