کیبوردهای کامپیوتر از نظر نوع ساختار به دو نوع ممبران و مکانیکی تقسیم میشوند. در این مطلب قصد داریم تا با نحوه تشخیص کیبورد مکانیکی از ممبران آشنا شویم و تفاوتهای ظاهری و در کارکرد آنها را بررسی کنیم.
در مطلب تفاوت کیبورد مکانیکی و ممبران به توضیح کامل تفاوت نحوه کارکرد و کاربرد کیبوردهای مکانیکی پرداختیم؛ اما به صورت خلاصه یک کیبورد مکانیکی کیبوردی است که هر دکمه آن یک سوییچ مکانیکی جداگانه است که با فعال شدنش دستور آن دکمه به سمت کامپیوتر ارسال میشود.
اما یک کیبورد ممبران از دو برد الکتریکی تشکیل شدهاست که توسط یک ورق لاستیکی شکل دار از یکدیگر جدا شدهاند و با فشار دکمهها این صفحه لاستیکی فشرده میشود و این دو برد الکریکی با یکدیگر تماس برقرار میکنند و از این تماس جریان الکتریکی منتقل میشود که نشانگر فعال شدن یک دکمه است.
بیشتر بخوانید: کیبورد RGB چیست و چه مزایایی دارد؟ | معرفی بهترین کیبوردهای سایلنت
نحوه تشخیص کیبورد مکانیکی
چند نکته وجود دارند که با بررسی آنها میتوانید متوجه شوید که آیا یک کیبورد مکانیکی است یا ممبران. در ادامه با بهترین روشهای تشخیص کیبورد مکانیکی از ممبران آشنا میشویم.
- دکمههای کیبورد را فشار دهید تا ببینید چقدر صدا دارند. اگر حس کلیکی و صدای نسبتا زیادی دارند، به احتمال بالا این کیبورد مکانیکی است؛ اما اگر حس نرم و له شدن مانند زیر انگشتان شما دارند و صدای زیادی ندارند، ممبران هستند.
- در صورت امکان کاور یکی از دکمهها را بردارید، اگر با تصویر زیر مواجه شدید، در حال نگاه به یک سوییچ مکانیکی هستید و این کیبورد قطعا مکانیکال است.
- اگر به تازگی کیبورد خود را تهیه کردهاید، روی بستهبندی آن به دنبال عنوان مکانیکی یا مکانیکال باشید، اگر این عناون را نمیبینید، کیبورد شما ممبران است.
به نکات زیر توجه کنید:
کیبوردهای مکانیکی قیمت بالاتری نسبت به کیبوردهای ممبران دارند و چیزی به اسم کیبورد مکانیکی ارزان قیمت وجود ندارد؛ همچنین اگر قصد تهیه کیبورد مکانیکال را دارید، آن را از فروشگاههای معتبر و برندهای معتبری مانند Logitech تهیه کنید.
همچنین در کیبوردهای ممبران گران قیمتتر و لپتاپها برای باریک بودن کیبورد از کیبوردهای ممبران استفاده میشود، اما جدا کننده دو برد الکتریکی در این کیبوردها یک مکانیزم مکانیکی است که به آنها Scissor Switch میگویند.
این دکمهها با سیستم ممبران کار میکنند و صرفا در مکانیزم حرکت دکمهها مکانیکال هستند که حس تایپ بسیار بهتری از کیبوردهای ممبران عادی دارند، اما به دلیل عدم استفاده از سوئیچهای مکانیکی، کیبورد مکانیکال نیستند.
همچنین کیبوردهای مکانیکال به علت این که هر دکمه یک سوئیچ جداگانه است، میتوانند تعداد زیادی دستور دکمه را به صورت همزمان به کامپیوتر ارسال کنند، اما کیبوردهای ممبران در تعداد دکمههایی که میتوانند همزمان متوجه کلیک شدن آنها شوند محدودیت دارد.
به همین دلیل در گیمینگ بیشتر از کیبوردهای مکانیکال استفاده میشود تا کیبوردهای ممبران.
بیشتر بخوانید: تفاوت کیبورد گیمینگ و عادی
همچنین با توجه به تعداد بالای سوئیچهای جداگانه، وزن کیبوردهای مکانیکال بالاتر از ممبران است و البته این کیبوردها دوام و عمر مفید بیشتری نسبت به کیبوردهای ممبران دارند.