پردازندههای سری Core i9 قویترین و سریعترین پردازندههای Intel در هر نسل از آن محسوب میشوند و امروزه در بین افرادی که به انجام بازیهای سنگین یا کارهای حرفهای میپردازند طرفداران بسیاری پیدا کردهاست. در این مطلب با ویژگیها و قابلیتهای پردازندههای Intel Core i9 و تفاوت آنها با Core i7 آشنا میشویم.
Core i9 چیست
همانطور که در پردازندههای اینتل از Core i3 به i5 و i7 سری پردازندهها قدرتمندتر میشوند، Core i9 ها نیز قدرتمندترین سری پردازندههای اینتل هستند و امروزه اکثر لپتاپهای گیمینگ و اولترابوکهای حرفهای با پردازندههای Core i9 ارائه میشوند.
اگر هدف شما جمعآوری سیستم گیمینگ قدرتمند برای خود هستید یا با نرمافزارهایی کار میکنید که قدرت پردازشی زیادی را از شما طلب میکنند، مانند نرمافزارهای ادیت عکس، فیلم، ساخت موسیقی، انیمیشن و… تهیه یک پردازنده Core i9 میتوانید کمک فراوانی به شما در سرعت دادن به پردازشهای این فعالیتها بکند.
اولین نسل Core i9 در کنار نسل هشتم پردازندههای سری Core از اینتل ارائه شدند و تا امروز که نسل 13ام از این پردازندهها ارائه شدهاند، سریای بالاتر از Core i9 وجود ندارد.
تفاوت Core i9 و Core i7
تفاوت Core i9 با Core i7 مانند تفاوت Core i7 با Core i5 است. Core i9 قدرت پردازشی بیشتری دارد و برای انجام پردازشهای سنگین مناسبتر است و در کنار آن قابلیتهایبیشتری را در اختیار کاربران حرفهای که میدانند چگونه از آنها استفاده کنند قرار میدهد.
وظیفه اصلی یک پردازنده یا CPU این است که دستورالعملها را که با نام Threads شناخته میشود بخواند دستوراتشان را به انجام برساند.
تفاوتهای اصلی پردازندههای Core i9 و Core i7 داشتن قابلیتهایی مانند Hyper-Threading و Unlock بودن CPU و امکان اورکلاک آن و Intel Optane Memory است.
پردازندههای Core i9 دارای فناوری به نام Hyper-Threading هستند. این فناوری به پردازنده این امکان را میدهد تا هر هسته از آنها به پردازش دو Thread به صورت همزمان بپردازند تا در واحد زمان تعداد Thread های بیشتری به پایان برسند.
حال به عنوان مثال پردازنده Core i9 نسل 9 دارای 8 هسته است. با پردازش دو Thread توسط هر هسته این پردازنده توانایی پردازش 16 Thread را به طور همزمان دارد که به شما امکان اجرای بازیهایی که نیاز به پردازش زیادی دارند با با سرعت بسیار بالا میدهد.
همچنین این پردازندهها دارای فناوری Turbo Boost نیز هستند که در پردازندههای Core i9 با توجه به این که خود فرکانس پردازشی بالایی هم دارند، اگر پردازنده دمای بالایی نداشته باشد، فرکانس کار پردازنده را تا 200MHz برای قدرت بیشتر به صورت موقت بالاتر میبرد.
در این حالت هم نیازی نیست تا نگران گرم شدن بیش از حد پردازنده باشید، چرا که با رسیدن دمای پردازنده به مقدار معینی، فرکانس کار پردازنده دوباره به حالت اولیه خود برمیگردد.
یکی دیگر از قابلیتهای پردازنده Core i9 این است که یک پردازنده Unlock است.
Unlocked بودن پردازنده به این معناست که شما میتوانید خود و به صورت دستی فرکانس کار پردازنده را تغییر دهید و دستکاری کنید و به اصطلاح آن را اورکلاک کنید. قطعا که پردازندههای Core i9 به هیچ وجه ضعیف نیستند؛ اما برای شمایی که میخواهید تا بیشترین توان ممکن را از پردازنده خود بگیرید، این قابلیت جذابیت فراوانی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: نحوه اورکلاک کردن مانیتور
Intel Optane Memory چیست؟
Intel Optane Memory حافظهای داخل پردازنده است که به کمک آن سرعت انجام کارهایی که به صورت مداوم انجام میدهید بیشتر خواهد شد. این حافظه وظیفه ذخیره نرمافزارها و فایلهایی که زیاد با آنها کار میکنید را دارد و به نوعی مانند RAM عمل میکند.
اما تفاوت آن با RAM این است که حافظه RAM با خاموش شدن کامپیوتر این اطلاعات را پاک میکند، در حالی که Intel Optane Memory در پردازندههای Core i9 اینتل این اطلاعات را نگه میدارد.
همچنین به این دلیل که این اطلاعات در RAM نیستند و در خود CPU ذخیره میشوند، پردازنده بهرهوری و سرعت بیشتری در استفاده از آنها دارد؛ سرعت آن به طور متوسط 2 برابر حالتی است که اطلاعات در RAM ذخیره شوند.