برای رسیدن به بهترین تجربه ممکن از بازی و دنیای گیمینگ، نیاز به عملکرد ایده‌آل تمام تجهیزات درگیر خواهیم داشت. اما این اتفاق به صورت خودکار رخ نخواهد داد و فناوری‌هایی برای رسادن عملکرد این تجهیزات به حالت ایده‌آل یا نزدیک به آن‌ها وجود دارد. در مانیتورهای گیمینگ و برای رفرش ریت‌های بالا این فناوری‌ها G-Sync شرکت Nvidia و FreeSync شرکت AMD است. اما این دو فناوری به ظاهر مشابه و کارکرد یکسان چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ به بررسی تفاوت Nvidia G-Sync و AMD FreeSync می‌پردازیم.

AMD FreeSync چیست؟

AMD FreeSync چیست

فناوری AMD FreeSync از استانداردهایی مانند DisplayPort Adaptive-Sync و HDMI Variable Refresh Rate برای تنظیم داینمیک رفرش ریت مانیتور گیمینگ شما و یکسان سازی آن با فریم ریت خروجی PC یا کنسول شما در کارت‌های گرافیک و مانیتور‌های گیمینگ پشتیبانی کننده از این فناوری برای کاهش لگ ورودی تصویر، پارگی تصویر و به تاخیر افتادن تصویر در بازی استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت رفرش ریت و فریم ریت

قابلیت‌های AMD FreeSync

مانیتورهایی که دارای گواهینامه FreeSync هستند نه تنها از نظر رفرش ریت و لیتنسی یا تاخیر، بلکه از نظر بازه رنگ HDR و دقت روشنایی نیز تست می‌شوند.

همچنین با وجود پشتیبانی بیشتر از اتصال DisplayPort توسط FreeSync، نمایشگرهای بیشتری وجود دارند که از قابلیت FreeSync پشتیبانی کنند و در درسترس‌تر هستند و در انواع مانیتورهای گیمینگ مانند مانیتورهای اولتراواید و حتی برخی از تلویزیون‌ها نیز برا ارائه تصاویر با سرعت بالا و بدون پارگی و ایراد در نمایش تصاویر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: مقایسه DisplayPort و HDMI برای اتصال | راهنمای خرید مانیتور اولتراواید

نحوه راه‌اندازی AMD FreeSync

تنها داشتن یک مانیتور گیمینگ و کارت گرافیک پشتیبانی کننده از AMD FreeSync کافی نیست و باید این قابلیت را با تنظیمات مناسب برای خود راه‌اندازی کنید.

  1. نرم‌افزار AMD را نصب کنید
  2. قابلیت AMD FreeSync را در تنظیمات داخلی مانیتور خود فعال کنید
  3. نرم‌افزار AMD Software: Adrenalin Edition را باز کنید و به تنظیمات تب Gaming/Display بروید. در این صفحه می‌توانید وضعیت قابلیت AMD FreeSync را مشاهده کنید و آن را بسته به نیاز خود در لحظه خاموش یا روشن کنید.

اگر فریم ریت (FPS) بازی شما در PC به اعدادی بیشتر از میزان رفرش ریت حداکثر مانیتورتان می‌رسد، قابلیت V-Sync را در بازی فعال کرده یا فریم ریت کامپیوتر خود را با توجه به رفرش ریت مانیتور‌تان محدود کنید.

با توجه به این که نمی‌توانید تصویری با سرعت بالاتر از رفرش ریت مانیتور خود را در آن ببینید، بهتر است تا تصویری با این فریم ریت را از طریق آن نمایش دهید تا مشکلاتی مانند پارگی تصویر را به حداقل میزان خود برسانید و از حداکثر توان مانیتور خود بهره ببرید.

اگر میزان فریم ریت کامپیوتر شما تنها مقدار کمی از رفرش ریت مانیتورتان بیشتر می‌شود، می‌توانید به جای محدود کردن کارت گرافیک و فریم ریت خود، با اورکلاک کردن مانیتور گیمینگ‌تان، میزان رفرش ریت مانیتور را تا فریم ریت خروجی کامپیوتر افزایش دهید؛ به شرطی که با اورکلاک کردن مانیتور بتوانید رفرش ریت را به میزان لازم بدون به مشکل خوردن مانیتور افزایش دهید.

با تنظیم Automatic Adjustment کارت‌های گرافیک پشتیبانی کننده از FreeSync می‌توانند قابلیت‌های مانیتور شما را شناسایی کننده و به صورت خودکار تنظیمات خود را برای مشخصات مانیتور‌تان برای عملکرد ماناسب در حداکثر و حداقل رفرش ریت مانیتور شما، تنظیم کنند.

با تنظیم Maximizing Display Capabilities فناوری AMD FreeSync با حداکثر رفرش ریت مانیتور شما کار می‌کند تا عملکرد نمایشگر شما در بالاترین سرعت خود روان و بدون ایراد باشد.

Low Framerate Compensation (LFC) چیست؟

LFC یا Low Framerate Compensation یک قابلیت فناوری AMD FreeSync است که باعث می‌شود تا حتی با کاهش میزان فریم ریت بازی شما از میزان رفرش ریت مانیتورتان، تصاویر به صورت روان و بدون ایراد به شما نمایش داده شوند.

Nvidia G-Sync چیست؟

Nvidia G-Sync چیست

فناوری Nvidia G-Sync با بهبود ارتباط بین کارت گرافیک و مانیتور و یکسان‌سازی فریم ریت کارت‌های گرافیک GTX و رفرش ریت مانیتور گیمینگ شما به بهبود عملکرد هر دو این قطعات برای کار با یکدیگر و کیفیت نمایش آن به شما می‌پردازد و از مشکلاتی مانند پارگی تصویر در اثر اختلاف بین فریم ریت خروجی کارت گرافیک و رفرش ریت مانیتور جلوگیری می‌کند.

قابلیت‌های Nivida G-Sync

با یکسان سازی رفرش ریت مانیتور و فریم ریت کارت گرافیک از اتفاقاتی مانند پارگی تصاویر یا Screen Tearing جلوگیری می‌شود، به این دلیل که تنها زمانی یک فریم جدید برای نمایش به مانیتور از ظرف کارت گرافیک ارسال می‌شود که مانیتور آماده نمایش یک فریم جدید و بروزرسانی و رفرش کردن تصویر خود به یک تصویر جدید است.

به علاوه قابلیت Nvidia G-Sync با بهبود ارتباط بین کارت گرافیک و مانیتور، میزان عقب افتادن و لگ و کندی تصویر را به حداقل میزان ممکن خود می‌رساند که در بازی‌های پر سرعت و رقابتی اهمیت فراوانی دارد، چرا که شما می‌خواهید تا زودتر از رقیب‌تان او را ببینید و سریع‌تر از او واکنش نشان دهید.

مزایای Nvidia G-Sync

با بروزرسانی خروجی کارت گرافیک و مانیتور تصاویر با نضم بیشتری به شما نمایش داده می‌شوند و کیفیت خود تصاویر نیز بهبود پیدا می‌کنند و از مشکلات متداولی که در نمایش تصاویر با سرعت بالا به وجود می‌آید جلوگیری می‌شود.

این اتفاق باعث می‌شود تا تصاویر متحرک کمتر کدر شوند و گوستینگ مانیتور کاهش پیدا کند که باعث افزایش وضوح تصاویر شما می‌شود.

این اتفاق باعث می‌شود تا تصاویر نمایش داده شده به شما دقت بالاتری نسبت به رقبایتان داشته باشد که به صورت غیر مستقیمی با شما در بازی‌های رقابتی و حساس برتری نسبی نسبت به رقیب‌تان می‌دهد.

Nvidia G-Sync چکار می‌کند؟

G-Sync HDR در مانیتورهای پشتیبانی کننده از آن روشنایی و رنگ‌هایی با دقتی نزدیک به توانایی چشم انسان را نمایش می‌دهند و بازه توانایی آن‌ها در دقت بسیار فراتر از مانیتورهای عادی هستند.

Nvidia G-Sync با کاهش لگ ورودی، به معنی کاهش زمانی که طول می‌شود تا کلیک شما روی ماوس کار خود را در مانیتور نمایش دهد، سرعت واکنش شما را به اتفاقات مختلف در بازی افزایش می‌دهد.

Nvidia به همکاری تولید کنندگان پنل‌های LCD در مانیتورهای گیمینگ بازه گسترده‌ای از رفرش‌ریت‌های مختلف را پشتیبانی می‌کند. از رفرش ریت‌های پایین و از 75Hz تا رفرش ریت‌های فوق‌العاده بالا و تا 360Hz تا در زمان فعالیت این قابلیت، بهترین عملکرد خود را با بالاترین وضوح تصویر داشته باشد.

ULMB یا Ultra Low Motion Blur قابلیتی است که با فعال بودن فناوری Nvidia G-Sync میزان تار و کدر شدن تصاویر متحرک با سرعت بالا یا گوستینگ به حداقل میزان خود برسند.

تفاوت AMD FreeSync و Nvidia G-Sync

تفاوت AMD FreeSync و Nvidia G-Sync

همانطور که توضیح دادیم دو فناوری FreeSync و G-Sync کاربری و قابلیت‌های مشابهی دارند، اما تفاوت AMD FreeSync و Nvidia G-Sync چیست و کدام بهتر است؟

هزینه دریافت گواهینامه برای سازندگان مانیتور

شرکت AMD از سازندگان مانیتورهای گیمینگ هزینه‌ای را برای دادن گواهینامه پشتیبانی از FreeSync دریافت نمی‌کند. این کار باعث می‌شود تا مانیتورهای گیمینگ بیشتری با پشتیبانی از AMD FreeSync نسبت به Nvidia G-Sync وجود داشته باشند.

تجهیزات انحصاری

Nvidia G-Sync برای پشتیبانی مانیتورها از این قابلیت نیاز دارد تا تجهیزات انحصاری در قطعات داخلی مانیتورها قرار بگیرد؛ اما AMD FreeSync از پروتوکل‌های استاندارد DisplayPort و HDMI برای این کار استفاده می‌کند.

این کار باعث می‌شود تا هزینه تولید تجهیزات پشتیبانی کننده از AMD FreeSync کمتر از Nvidia G-Sync باشد و در نتیجه علاوه بر قیمت نهایی کمتر تجهیزات FreeSync، تولید کنندگان این تجهیزات بیشتر به ارائه محصولات خود با پشتیبانی از این قابلیت روی بی‌آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *