بلوتوث 5.3 جدیدترین نسخه از این پروتکل اتصال وایرلس است که در بسیاری از دستگاه‌های همراه و تجهیزات جانبی رده بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد که نسبت به نسخه‌های قبلی خود بهبودهایی در عملکرد داشته‌است. در این مطلب با بهبودهایی که بلوتوث 5.3 نسبت به نسخه‌های قبلی خود دارد و به صورت مرحله به مرحله با بهبودهای هر نسخه از بلوتوث 5 آشنا می‌شویم.

بلوتوث 5 چیست

بلوتوث 5 در سال 2016 معرفی شد که بروزرسانی بزرگی نسبت به نسخه قبلی خود محسوب می‌شد، چرا که بلوتوث 5 دارای سرعت دو برابر و برد 4 برابر نسبت به نسخه قبلی خود بود و سرعت آن تا 50Mbps و برد 240 متر در شرایط ایده‌آل می‌رسید.

از قابلیت‌های جدید و اصلی این نسخه از بلوتوث می‌توان به اتصال همزمان به چند دستگاه اشاره کرد. همچنین بلوتوث 5 نیم نگاهی نیز به اینترنت اشیاء داشت.

بیشتر بخوانید: بلوتوث 5

بلوتوث 5.1

در سال 2019 بلوتوث 5.1 ارائه شد که بهبود زیادی در مشخصات خود به غیر از پایداری بیشتر و بهتر نداشت؛ اما یک قابلیت اصلی برای ردیابی دستگاه‌های متصل و امکان تشخیص جهت ارسال یا دریافت سیگنال را داشت که یکی از کاربری‌های آن را در iOS برای ردیابی AirPods های شرکت اپل دیدیم.

ردیابی به این شکل و از طریق بلوتوث 5.1 دقت بسیار خوب و تا فاصله چند سانتی‌متری دستگاه را دارد.

بلوتوث 5.2

بلوتوث 5.2 در ابتدای سال 2020 ارائه شد و بیشتر از آن به عنوان Bluetooth LE Audio یاد می‌شود.

به این دلیل که LE مخفف Low Energy است و بهبود اصلی این نسخه از بلوتوث نسبت به نسخه قبلی مصرف انرژی و باتری کمتر آن برای دستگاه‌های همراه کوچک مانند هندزفری‌های بلوتوث و دارای نویز کنسلینگ است.

بلوتوث 5.3 چیست

بلوتوث 5.3 جدیدترین نسخه از بلوتوث است که مرحله به مرحله از بلوتوث 5.0 بهبود یافته است تا مصرف کمتر، اتصال پایدارتر با برد بیشتر و بسته به نیاز کاربر امنیت یا سرعت بیشتر داشته باشد. در ادامه با بهبودهای بلوتوث 5.3 به صورت جزئی‌تر آشنا می‌شویم.

نحوه کارکرد اتصال بلوتوث در زمان ارسال فایل به این شکل است که هر فایل چندین بار فرستاده می‌شود تا از رسیدن آن به دستگاه گیرنده اطمینان برقرار شود. اما در بلوتوث 5.3 بعد از ارسال، یکبار انتقال آن بررسی می‌شود و فایل‌های داپلیکیت به وجود آمده بلافاصله پاک می‌شوند.

این اتفاق باعث افزایش یافتن بازدهی اتصال بلوتوث و کاهش میزان انرژی مصرف شده در دستگاه گیرنده و فرستنده می‌شود.

بهبود دیگر در امکان کنترل اندازه کلید قفل کدگذاری فایل‌هاست، دستگاه شما می‌تواند براساس انتظار شما (امنیت بیشتر یا سرعت بیشتر) با کوتاه کردن کلید کد و استفاده از الگوریتم‌های کدگذاری سریع‌تر، سرعت انتقال فایل‌ها را افزایش دهد.

هرچه این کدها و کلیدها کوتاه‌تر باشند ارتباط و ارسال پیام بین دو دستگاه زمان کمتری به طول می‌انجامد.

امکان تغییر حالت سریع‌تر از low-duty و heavy-duty. به وجود آمدن این دو حالت کار دستگاه‌های بلوتوث به این معنا بود که دستگاه‌هایی که به صورت مداوم متصل هستند، اما ممکن است به صورت مداوم در زمان اتصالشان مورد استفاده قرار نگیرند؛ مانند یک ماوس بلوتوث یا یک هندزفری می‌توانند زمانی که از آن‌ها استفاده نمی‌شود در حالت کم مصرف باشند و زمانی که کاربر سروع به استفاده از آن‌ها کرد به حالت پر مصرف یا heavy-duty بروند.

این کار باعث می‌شود تا در زمانی که این دستگاه‌ها در حالت low-duty هستند مصرف باتری بسیار کمتری داشته باشند. اما از طرفی تغییر حالت بین این دو مود زمان کوتاهی طول می‌کشد که در بلوتوث 5.3 این زمان کاهش یافته است و تقریبا این تغییر وضعیت بلافاصله انجام می‌شود.

جمع بندی

مقایسه بلوتوث 5.3 و 5.0

بلوتوث 5.3 نسخه‌ای با پایداری اتصال بهتر و سرعت بیشتر و امکانات جدیدتر نسبت به بلوتوث 5 است و ما انتظار داریم تا در آینده‌ای نزدیک استفاده بیشتری از بلوتوث 5.3 در دستگاه‌های همراه، با توجه به بهبودهای برد اتصال و مصرف باتری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *